Moderniseer je arbeidsovereenkomsten

Moderniseer je arbeidsovereenkomsten

Arbeidsovereenkomsten: waarom schuif je medewerkers gortdroge en met  juridische termen doorspekte teksten voor in de arbeidsovereenkomst als het ook modern, vlot, eenvoudig en makkelijk leesbaar kan?

Juristentaal
Veel jonge en hippe organisaties hebben uitgebreide, nauwelijks leesbare juridische teksten in hun arbeidsovereenkomsten staan. Dit doen ze omdat ze denken dat dit nodig is. Maar dat is helemaal niet nodig.

Als je als organisatie vlot bent, veel dynamische mensen in dienst hebt en gemakkelijk en laagdrempelig wilt communiceren, maak dan arbeidscontracten die daarbij passen. Dat verwachten je (toekomstige0 medewerkers ook. En arbeidscontracten die ‘simpel en vlot’ geschreven zijn, zijn net zo rechtsgeldig.

Kort en bondig
Schrijf in je arbeidsovereenkomst op welke afspraken je met die specifieke medewerker hebt gemaakt. Zet daar niet allerlei algemene zaken in die voor iedereen gelden. Dat soort zaken zet je namelijk in een (vlot geschreven) Personeelsgids.

Noteer in de arbeidsovereenkomst dus wel om welke functie het gaat, iets over uren en werktijden, salaris en andere arbeidsvoorwaarden etc., maar niet over huisregels, ziekmeldingsprotocol, etc.

Vlotte teksten
De teksten in een arbeidsovereenkomst mogen lekker vlot en goed leesbaar zijn. Dit is net zo goed rechtsgeldig. Gebruik dus geen teksten als ‘Werknemer en werkgever verplichten zich, conform Artikel 7:611 BW om …’ Nee, schrijf gewoon op wat je van elkaar verwacht, het mag zelfs in ‘Jip en Janneke-taal’.

Arbeidsovereenkomst die past bij de organisatie
De medewerker heeft een beeld bij de organisatie en dat beeld strookt waarschijnlijk met wat je als werkgever wilt uitstralen. Laat datzelfde zien in de arbeidsovereenkomst. De tekst daarvan, maar ook de look & feel moet passen bij de organisatie.

Hulp bij schrijven arbeidsovereenkomst
Als je het lastig vindt om zelf te doen, schakel dan hulp in bij het schrijven van de arbeidsovereenkomsten. datzelfde geldt voor de Personeelsgids / Het Personeelshandboek. Laat je adviseren en laat de teksten eventueel ook gewoon schrijven.

Bel ons (030 208 1111) of mail naar [email protected] voor meer informatie of een format.

Ook voor HR Advies kun je bij ons prima terecht!

Leave a Reply