Vaststellingsovereenkomst

Wanneer heb je een vaststellingsovereenkomst nodig? Uit elkaar gaan gebeurt niet altijd in goede harmonie. Dat geldt in elke relatie, ook die tussen werkgever en werknemer.Indien er sprake is van een aflopend contract met tijdige aanzegging of wanneer een werknemer zelf opzegt, is er geen probleem. Lastiger wordt het indien de werkgever van een werknemer met een contract voor onbepaalde tijd af wil. Schakel ons hierbij in. Een van onze HR interim services is het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Echter, ook in die situatie wilt u dit goed regelen. Dat kan door middel van een vaststellingsovereenkomst. In een vaststellingsovereenkomst worden de afspraken omtrent het ontslag vastgelegd. Het is erg belangrijk dat dit goed en zorgvuldig gebeurt.

Inhoud vaststellingsovereenkomst

In een vaststellingsovereenkomst moet een aantal zaken goed en zorgvuldig geregeld worden. U kunt hierbij denken aan:

  • de ontslagdatum;
  • de reden van ontslag;
  • de ontslagvergoeding;
  • een eventuele vrijstelling van werk met behoud van loon;
  • de uitbetaling van het vakantiegeld en van het loon over de opgebouwde niet-genoten vakantiedagen;
  • de toepasselijkheid van het concurrentiebeding en/of relatiebeding.

Een ontslag gaat beide partijen niet in de koude kleren zitten. Daarom is het heel erg belangrijk dat alles goed geregeld is via de vaststellingsovereenkomst. Wij kunnen u daarbij heel goed helpen.

HR interim service – het vaststellingscontract

We bieden u een correcte, op maat gemaakte vaststellingsovereenkomst inclusief een gesprek met de werknemer (max. 2 uur) aan voor een vanaf prijs van € 195,-
(afhankelijk van de situatie en uw wensen). Peoplez is een HR bureau gespecialiseerd in HR interim ondersteuning. Wij bieden HR services en advies voor alle HR-zaken binnen uw organisatie. Op zoek naar HR interim in Utrecht? U heeft ons gevonden! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of meer informatie.

Vaststellingsovereenkomst

v.a. 195,-

HR bureau in Utrecht