Arbeidsvoorwaarden

De juiste arbeidsvoorwaarden kunnen het verschil maken

Arbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden die werkgever en werknemer afspreken en vastleggen op het moment dat er een arbeidsovereenkomst ingaat, zodra er een dienstverband ontstaat. Vaak zijn er ook voorwaarden in een CAO afgesproken die gevolgd moeten worden. Als HR bureau geven wij u graag advies over het opstellen of het aanpassen van arbeidsvoorwaarden.

Wettelijke arbeidsvoorwaarden

De overheid heeft al wat werk voor u gedaan: een aantal arbeidsvoorwaarden staan –met een minimum- voorgeschreven in de wet. U mag van deze wettelijke eisen wel afwijken, maar nooit ten nadele van de werknemer.

Soorten arbeidsvoorwaarden

Er zijn primaire arbeidsvoorwaarden (zoals salaris en aantal te werken uren per week), secundaire voorwaarden (zoals pensioen, bonussen, auto van de zaak) en tertiaire voorwaarden (zoals sportfaciliteiten, studiereizen).

ARBEIDSVOORWAARDEN

Welke arbeidsvoorwaarden kun je en welke móet je bieden als werkgever?

De specialisten van HR bureau Peoplez kunnen u precies vertellen wat gebruikelijk is (in uw branche en in het algemeen), waarmee u wellicht het verschil kunt maken met uw concurrent en wat de voor- en nadelen zijn van elke arbeidsvoorwaarde.

Benchmark arbeidsvoorwaarden

Hoe liggen uw arbeidseisen ten opzichte van andere organisaties? Dat is best lastig te bepalen. Peoplez kan u daarbij helpen.

Een benchmark kan gemaakt worden voor:

  • afgezet tegen de markt
  • afgezet tegen concurrerende organisaties
  • onderling / intern

Advies van een HR bureau

Bent u benieuwd of u teveel of juist te weinig betaalt? Wij geven u hierin een uitstekend en bruikbaar advies. Peoplez is de specialist in HR dienstverlening. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze service en onze HR producten. Wij bieden u op maat gemaakte HR ondersteuning.

Wilt u meer weten,
belt u ons gerust op:

HR bureau in Utrecht