Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Elke organisatie die personeel in dienst heeft is verplicht een actuele RI&E te hebben. Een Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een inventarisatie van de mogelijke gevaren en/of risico’s binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van werknemers. Peoplez stelt een op maat gemaakte RI&E voor u op. Zo weet u zeker dat er een kwalitatieve RI&E wordt opgesteld.

RI&E is verplicht

U bent verplicht een RI&E te hebben als u voor meer dan 40 uur per week, bij elkaar opgeteld, aan medewerkers in dienst heeft. Deze verplichting bestaat al vanaf 1994 en is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Risico- Inventarisatie en _Evaluatie

De inhoud van een RI&E

Met een RI&E (Risico Inventarisatie en -Evaluatie) moeten de volgende zaken uitgebreid beschreven zijn:

  • welke gevaren en/of risico’s er zijn voor uw personeel en uw onderneming;
  • welke maatregelen u inmiddels hebt genomen om schade aan de veiligheid, gezondheid en welzijn van u en uw werknemers te voorkomen;
  • welke maatregelen u gaat nemen (plan van aanpak).

Meer of minder dan 25 werknemers

De wet maakt verschil tussen ondernemingen met meer dan 25 werknemers en ondernemingen met minder dan 25 werknemers. Als uw organisatie meer dan 25 medewerkers heeft, dient u de RI&E te laten toetsen door een gecertificeerde Arbodeskundige.

Bij minder dan 25 werknemers hoeft dat niet, mits u een erkend RI&E-instrument gebruikt dat uw brancheorganisatie heeft ontwikkeld.

RI&E op maat – HR uitbesteden

Het opstellen van een RI&E is best ingewikkeld en een gespecialiseerd klusje. Peoplez kan dat klusje voor u doen. Dit onderdeel van HR uitbesteden is een slimme zet. Wij kunnen, een RI&E voor u opstellen tegen zeer lage kosten. Wij hebben daartoe een eigen RI&E specialist. Vraag naar de mogelijkheden.

Toetsing RI&E

In veel gevallen moet de RIE ook getoets worden. Uiteraard kan dat niet gebeuren door dezelfde partij als die de RIE zelf uitvoert. Geen zorgen: Peoplez werkt samen met een toetsingspartij die dit namens ons prima kan verzorgen, tegen een goed tarief. Zo heeft u alles in één keer.

Offerte

De meeste organisaties vragen een offerte voor de RIE op bij hun arbodienst én bij Peoplez. In vrijwel alle gevallen mogen wij de RIE vervolgens doen. Mogen we dat voor u ook doen?

Meer weten over Risico Inventarisatie en -Evaluatie ? Neem contact met ons op!

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Prijs afhankelijk van aantal werkplekken

HR bureau in Utrecht