Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Elke organisatie die personeel in dienst heeft is verplicht een actuele RI&E te hebben. Een Risico Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is een inventarisatie van de mogelijke gevaren en/of risico’s binnen een bedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van werknemers. Peoplez stelt een op maat gemaakte RI&E voor u op. Dit onderdeel van HR uitbesteden aan Peoplez is slim. Zo weet u zeker dat er een kwalitatieve RI&E wordt opgesteld.

RI&E is verplicht

U bent verplicht een RI&E te hebben als u voor meer dan 40 uur per week –bij elkaar opgeteld- medewerkers in dienst heeft. Deze verplichting bestaat al vanaf 1994 en is vastgelegd in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Risico- Inventarisatie en _Evaluatie

De inhoud van een RI&E

Met een RI&E (Risico Inventarisatie en -Evaluatie) moeten de volgende zaken uitgebreid beschreven zijn:

  • welke gevaren en/of risico’s er zijn voor uw personeel en uw onderneming;
  • welke maatregelen u inmiddels hebt genomen om schade aan de veiligheid, gezondheid en welzijn van u en uw werknemers te voorkomen;
  • welke maatregelen u gaat nemen (plan van aanpak).

Meer of minder dan 25 werknemers

De wet maakt verschil tussen ondernemingen met meer dan 25 werknemers en ondernemingen met minder dan 25 werknemers. Als uw organisatie meer dan 25 medewerkers heeft, dient u de RI&E te laten toetsen door een gecertificeerde arbodeskundige.

Bij minder dan 25 werknemers hoeft dat niet, mits u een erkend RI&E-instrument gebruikt dat uw brancheorganisatie heeft ontwikkeld.

RI&E op maat – HR uitbesteden

Het opstellen van een RI&E is best ingewikkeld en een gespecialiseerd klusje. Peoplez kan dat klusje voor u doen. Dit onderdeel van HR uitbesteden is een slimme zet. Wij kunnen, een RI&E voor u opstellen tegen zeer lage kosten. Wij hebben daartoe een eigen RI&E specialist. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten over Risico Inventarisatie en -Evaluatie ? Bel 030- 208 1111

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

v.a. 69,-

HR bureau in Utrecht