Hoe maakt u het beste gebruik van een HR bureau?

Hoe maakt u het beste gebruik van een HR bureau?

Een goede onderneming valt of staat met de fundamenten. U kunt immers pas bouwen als uw basis goed is. Daarom is het belangrijk om vanaf de start gelijk goed na te denken over uw businessplan, maar ook over uw HR. Want hoe gaat u om met uw medewerkers en hoe maakt u slim gebruik van een HR-bureau Wij geven tips!

 

  1. Laat een HR-bureau uw documenten controleren

Denk van tevoren al goed na over hoe u met uw personeel gaat werken. Natuurlijk gaat dit een natuurlijke weg vinden, maar het is wel belangrijk dat u van tevoren zorgt dat alles helder op papier staat. Dit schept helderheid en duidelijkheid voor iedereen en dit geeft rust. Contracten, arbeidsvoorwaarden: zorg voor heldere teksten en laat deze nakijken door uw HR-adviseur. Deze kan verbeteringen aanbrengen, kritische vragen stellen en zorgen dat alles aan de wettelijke eisen voldoet. 

 

  1. Schakel op tijd advies in

Goed, u bent eruit. U heeft uw documenten in orde en uw personeel is lekker aan het werk. Maar dan wordt er iemand ziek. Een ander neemt ontslag en nog iemand anders gaat doorstromen naar een nieuwe functie. Wat nu? Twijfel niet te lang en schakel op tijd HR-advies in. Samen met uw HR-specialist kunt u naar deze specifieke vraagstukken kijken en zo tot de beste oplossing komen.

 

  1. Schakel hulp in bij een hoge werkdruk

Vertrouw uw medewerkers op hun oordeel: vraag hen hoe het gaat met de werkdruk en of ze het allemaal nog aan kunnen. Probeer op tijd in te schatten welke hoeveelheid werk gaat komen, want zo kunt u anticiperen. Soms lukt dit niet. Een HR-adviseur kan u voorzien van strategisch advies over de arbeidsmarkt.  Ook dan kan het nuttig zijn om een HR-adviseur in te schakelen wanneer u denkt dat er tijdelijk veel werk binnen gaat komen, want een HR-specialist kan u adviseren over tijdelijke werknemers.

 

  1. Specifieke omstandigheden

Wanneer er een werknemer ziek wordt of iemand opnieuw moet integreren, kan het soms verstandig zijn om dit proces uit te besteden. Zo kost het u minder tijd en kunt u focussen op uw dagelijkse werkzaamheden. Een HR-bureau kan de werkzaamheden uit handen nemen, maar ook kan een bureau u van specifiek HR-advies voorzien, zodat u zelf de werkzaamheden in goede banen kunt leiden.

 

  1. Als u kennis zoekt

U bent geen wondermens en u kunt nu eenmaal niet alles weten. Personeel is iets wat vaak extra komt kijken bij een onderneming en heeft niet direct iets te maken met uw corebusiness. Daarom kan het best een opgave zijn om goede beslissingen te maken op het gebied van HR. Onze specialisten voorzien u graag van een passend HR-advies, zodat u met een gerust hart de juiste beslissing maakt.

 

Leave a Reply