Vakantie: bij code Oranje wellicht géén salaris

Na een bijzondere periode met veel onzekerheden is het nu tijd voor zomervakantie.  Tijd om tot rust te komen, met het gezin door te brengen en weer volledig op te laden. De coronamaatregelen zijn in Nederland wat versoepeld en het gevoel van acute dreiging door corona is weggeëbd. Dat geldt echter niet voor veel andere landen. Maar let op: vakantie: bij code oranje wellicht geen salaris

Code geel

Code groen betekent dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn. In gele gebieden gelden min of meer dezelfde besmettingsrisico’s als in Nederland. Ook de lokale regels voor het houden van voldoende afstand, handhygiëne en het dragen van mondkapjes zijn vergelijkbaar. Het blijft dus goed opletten als je in een van deze landen op vakantie bent om te voorkomen dat je met het coronavirus besmet raakt. Het is verstandig om goed op de hoogte te blijven van de daar geldende regels.

Code Oranje

Voor heel veel landen geldt code Oranje (of zelfs Rood). Dat betekent: reis alleen naar die landen als dat echt noodzakelijk is. Verder betekent het dat als je toch naar een land gaat waar code oranje van toepassing is, dat je dan het recht op salaris kunt verliezen. Oók als het land tijdens het verblijf code oranje krijgt (terwijl het misschien code geel was toen men er heen ging). Kijk voor de status van de kleuren per land op nederlandwereldwijd.

Recht op salaris kwijt raken

Als de medewerker niet tijdig terug is van vakantie en daardoor niet kan werken of als de medewerker eerst een periode (meestal minimaal 2 weken) in quarantaine moet waardoor deze niet kan werken, dan kan de medewerker het recht op loondoorbetaling verliezen. Dit kan per situatie verschillen, informeer bij Peoplez over specifieke situaties.

Ziek door Corona en dan geen loon

Het kan ook nog erger worden, bijvoorbeeld als men in een land met code oranje Corona oploopt, in het ziekenhuis belandt en langere tijd niet kan werken. Dan kan een rechter bepalen dat de loondoorbetalingsplicht tijdens ziekte niet geldt en dus krijgt de medewerker dan geen salaris en geen ziekte-uitkering.

Let op: het kabinet heeft ook aangekondigd dat men Nederlanders niet zal repatriëren. Als de medewerker dus niet terug kan komen (en dus niet kan werken), dan is dat voor eigen risico van werknemer en niet voor risico van de werkgever.

Van Geel naar Oranje

Verandert tijdens de vakantie het reisadvies naar oranje, dan dient de medewerker zo snel als mogelijk naar huis te gaan.

Indien de medewerker geen gebruik maakt van de mogelijkheid om zo snel als mogelijk huiswaarts te keren, is de rest van de vakantie, inclusief eventuele gevolgen, voor eigen risico en kan de loondoorbetaling in gevaar komen.

Conclusie

Als je als medewerker dus willens en wetens naar een gebied reist waar code geel of oranje (of rood) geldt en je kunt daarna niet werken, dan kan het dus zijn dat je ook geen salaris krijgt.De werkgever kan gevrijwaard worden om salaris door te betalen.

Overigens kost verzuim meer dan u denkt. Lees hier meer over de kosten van verzuim.

Medewerkers waarschuwen (VOORBEELDBRIEF)

Als werkgever is het verstandig om medewerkers van tevoren te waarschuwen en op de hoogte te stellen van het feit dat de loondoorbetaling in het geding kan komen. Een voorbeeldbrief is bij Peoplez gratis aan te vragen: michel@peoplez.nl

Leave a Reply