Heeft werknemer ook een opzegtermijn?

Heeft werknemer ook een opzegtermijn?

Ons MKB HR advies – Opzegtermijn van werknemers

Als een werkgever de overeenkomst met een werknemer wil beëindigen, geldt er een wettelijke opzegtermijn. Maar geldt dat andersom ook, heeft een werknemer ook een opzegtermijn? Jazeker! Ons MKB HR advies: wees goed op de hoogte van uw rechten en de rechten van uw werknemers.

Opzegtermijn werknemer

Als er geen afwijkende afspraken over een opzegtermijn zijn gemaakt, heeft de werknemer óók een opzegtermijn, van één volle maand, waarbij opzeggen alleen mogelijk is tegen het einde van de maand.

Schadevergoeding

Als een werknemer de opzegtermijn van een maand niet in acht neemt, zal de werknemer schadevergoeding aan de werkgever moeten betalen. De hoogte van de schadevergoeding is gelijk aan het bruto loon van werknemer voor de periode die de werknemer niet in acht neemt.

Wilt u meer weten over de opzegtermijn van werknemers of over andere HR zaken? Bel gerust voor meer info of een vrijblijvende kennismaking 030 – 208 1111. Kijk op HR diensten voor meer informatie over onze dienstverlening. Peoplez is uw HR bureau voor MKB HR advies.

Peoplez is een HR bureau gespecialiseerd in HR outsourcing. Wij bieden HR services en advies aan het MKB. We ontzorgen en ondersteunen op het gebied van HR.

Leave a Reply